Cini-cini muzsika

2024.05.07. 13:01

Finnországban is sikert aratott a pécsi Bóbita Bábszínház

A Cini-cini muzsika című előadást láthatták a finnországi magyar családok a Liszt Intézetben. A Bóbita Bábszínház legkisebbeknek készült elődása Helsinkiben is sikert aratott. A színészek még csak vasárnap értek haza, de a társulat a jövőben sem fog unatkozni.

Mohay Réka

Várnagy Kinga és Arató Máté játssza a Cini-cini muzsika című pöttömszínházi előadást, amelyet május 4-én, anyák napján Helsinkiben a Liszt Intézet közönsége is láthatott. Mint azt Sramó Gábor igazgató elmondta, a kapcsolat Várnagy Kingán keresztül volt meg a helyi magyar intézettel, a színésznő ugyanis korábban egyszemélyes előadását már sikerrel mutatta be náluk. A szervezők szívesen látták vendégül a Bóbita legkisebbeknek szóló, könnyen utaztatható előadását is, amelyet a Helsinkiben élő, kisgyermekes magyar családok láthattak.

Finnországban játszott a pécsi Bóbita Bábszínház
Finnországban játszott a pécsi Bóbita Bábszínház

– Tanulságos volt számunkra, hogy viszonylag könnyen mobilizálható az előadás, így a jövőben reméljük, más helyszíneken is be tudjuk majd mutatni 

– mondta Sramó Gábor.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy a társulat a továbbiakban sem fog unatkozni. 

– Júniusban egyhetes erdélyi turnéra megyünk, sikerrel pályáztunk az NKA-nál a lehetőségre, így összesen öt alkalommal játsszuk majd a Kacor király előadást, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban, illetve a marosvásárhelyi Ariel Színházban – tette hozzá.

Eseménydús hónapok a Bóbita Bábszínházban

A múlt hónapban a társulat Eszéken játszott, az ottani főkonzulátus meghívására. Emellett belföldön is számos helyszínen vendégszerepel majd a Bóbita. Szintén Júniusban lesz Kecskeméten a Magyarországi Bábszínházak 16. Találkozója, melyre a pécsi társulat is hivatalos. Részt vesznek továbbá a Pápai Játékfesztiválon, a veszprémi Kabóciádé Családi Fesztiválon, valamint a győri Győrkőcfesztiválon is.

Két új bemutatóra is készülnek, május 11-én 16 órakor mutatják be a Pityi Palkó című vásári bábjátékot, melyet 5 éven felülieknek ajánlanak. A Bonczidai Dezső által rendezett előadásban időtlen utazásra várják a gyerekeket, melyben a bohókás Palkó minden trükkjét beveti, hogy megmentse Meseországot.

Május 23-án pedig Az Ajándék című komplex színházi nevelési előadást mutatják be 14 éven felülieknek, Tóth Zoltán rendezésében, az Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezettel együttműködve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!