Megörökítik az igazságot

2024.04.22. 10:00

Polgáháború tört ki az Amerikai Egyesült Államokban, de a harcok a végéhez közelednek

A pécsi Cinema City és az Uránia Mozi is vetíti április 22-én a Polgárháború című filmet, amely az A24 produkciós iroda égisze alatt készült, akikhez olyan alkotások köthetők, mint A bálna és a Minden, mindenhol, mindenkor.

Czeczon Enikő

Fotó: MNBB Studio

A film helyszíne az Amerikai Egyesült Államok, ahol polgárháború tört ki. A demokrácia és alkotmány már régi álomnak tűnik, miközben Washingtonban az elnök immár a harmadik ciklusát tölti. A mellette maradt fegyveres erők parancsnokaként háborút visel Texas és Kalifornia ellen, és brutális légicsapásokkal támadja a lázadó amerikaiakat. A két államot azonban nem lehet legyőzni, és minél közelebb van a függetlenség napja, annál közelebb kerülnek a fővároshoz a kaliforniai és texasi csapatok. Az igazságnak azonban nem szabad eltűnni a háború végével, ezért néhány újságíró továbbra is lelkiismeretesen végzi a munkáját, és életük kockáztatásával tudósítanak a legveszélyesebb helyekről. 

A pécsi Uránia Mozi a filmet egyszer – 20:00 –, míg a Cinema City háromszor – 13:45; 16:00; 18:15 – vetíti szinkronos. Az utóbbi filmszínház angol nyelven és feliratosan is műsorra tűzi az alkotást egy alkalommal – 20:30. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában