Előző életek

2024.04.02. 10:12

Ezen film után még a levegővétel is nehéz lesz

Megnézzük az Előzőp életek című filmet, közben néha összeszorul közben a torkunk, néha felnevetünk, néha kicsit sírunk – aztán kijövünk, és már a mozi előtt úgy fejbe csapnak az emlékek, hogy tiszta szerencse, hogy van minek támaszkodni. Mert nehéz lesz a fejünk, és nehéz a levegővétel.

Bama.hu

Az Előző életek igazi gyöngyszem: úgy mond nagyon sokat, hogy egyáltalán nem akar nagyon sokat mondani, és úgy beszél valami általánosról, hogy esze ágában sincsen eltérni a szűken vett tárgyától. A sztori egyszerű: hőseink, Nora és Hae-sung gyerekkorukban a legjobb barátok voltak, de a kislány elköltözése szétválasztotta őket egymástól. Húsz évvel később online újra egymásra találnak, azonban felnőttként már egészen máshol tartanak az életükben. A lány sikeres írónő New Yorkban, komoly párkapcsolatban él, a fiú viszont csak sodródik Szöulban. Az interneten keresztül újra elkezdenek kötődni egymáshoz, a gyerekkori bajtársak között igaz és mély felnőtt barátság alakul ki. Ez egy időre aztán megszakad, de Hae-sung New York-i látogatása mindent új dimenzióba helyez.

Szóval régi szerelmesek (ha azok egyáltalán...) újra találkoznak. Igen, láttunk már ilyen filmet, nem is egyet – de ennyire érzékenyen ábrázolva még talán soha nem volt. Úgyhogy kötelező darab az Előző életek – és pont jó sötét lesz, mikor kiszédülünk a pécsi Apollóból. Hálásak leszünk ezért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!