Interaktív előadás

2024.04.19. 16:20

A Hangszervándor zenél a gyerekeknek

Tóth Viktória

Egyházaskozárra is megérkezik a Hangszervándor, az interaktív zenei előadás és hangszerbemutató a világ 4 tájáról. A Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében az Egyházaskozár-Bikali Általános Iskola tornacsarnokába látogat el Fejér Simon Pál zenész, dalszerző a nagy sikerű Lengemesék című animációs film zeneszerzője.

Ő kalauzolja el a résztvevőket a zene hangjain keresztül a világ négy égtájára. Betekintést nyerhetnek a különböző népek zenéinek hangszeres világába. Egy előadáson belül csodálkozhatnak rá élőben, hogy milyen színes és sokféle Földünk zenei kultúrája. Rengeteg érdekes szokatlan és sokak számára nem ismert hangszert (például afrikai nyelvdob, török saz, ír bodhran, lófejes hegedű, sakktáblából készült cigarbox blues gitár) hallhatnak megszólalni a jelenlévők egy kézből. Az április 24-én délelőtt 10 órától kezdődő ingyenes műsor elsősorban az iskolás korosztálynak szól, ám minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában