Júdeába kalauzol a társulat

2024.03.20. 10:30

Több helyen is évekre betiltották a filmet, amelyet egy alkalommal újra a nagyvásznon láthatunk

Csak egy alkalommal, március 20-án újra nagyvásznon nézhetjük meg a Monthy Python társulat Brian élete című lenyűgöző alkotását délután fél 7-es kezdéssel a pécsi Uránia Moziban.

Czeczon Enikő

Az angol csapat ebben a filmben a bibliai időkbe kalauzolja a nézőt, méghozzá Júdeába abba az időbe, amikor Jézus megszületett. A M

egváltóval egy időben született egy másik gyermek, akit Briannek hívnak. A napkeleti bölcsek róla hiszik tévedésből, hogy ő az igazi megváltó. És ettől a perctől kezdve Brian élete tévedések és félreértések sorozatává válik.

 

A Brian életét 1979-en mutatták be, amit az első Egyesült Királyság-beli kiadáskor néhány városi tanács betiltott. Mindemelett Írországban nyolc, míg Norvégiában egy évre betiltották. Svédországban viszont engedélyezték, és az utóbbi nemzet tettére reagálva, úgy hirdették, hogy olyan vicces film, hogy Norvégiában be is tiltották. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!