Tájékozódni ment Felföldi László

2024.05.05. 15:40

Szekszárdon járt a megyéspüspök

Felföldi László pécsi megyéspüspök ellátogatott a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházba.

Bama.hu

A teol.hu beszámolója szerint Felföldi László megyéspüspök minden formaságot mellőzve, kíséret nélkül érkezett a kórházba, ahol dr. Vidáné dr, Szücs Mária orvos igazgató, Pappné Kozma Krisztina ápolási igazgató, Kósáné László Anikó ápolásiigazgató-helyettes, dr. Almási István orvosigazgató-helyettes, valamint Vég Beáta kórházlelkészségi koordinátor fogadták és kalauzolták végig az intézményen.

Felföldi László tájékozódni jött kórházlelkészségének itteni tevékenységéről, az intézményben ugyanis az egyházmegye tizenhárom szekszárdi önkéntese teljesít karitatív szolgálatot, heti rendszerességgel látogatják a lelki támogatást igénylő betegeket a kórház osztályain.

A Rendelőintézet épületében Püspök úr Drinóczi Anita rendelőintézet-vezetővel és helyettesével, Ancsin Attilával találkozott, majd egy nagy sétát tett a kórház tizenkét hektáros parkjában kísérőivel, végigjárva a központi részen kialakított „Egészség tanösvény” állomásait. Elidőzött az ápolók ligetében, az ápolók fája és Florence Nightingale, az ápolásszakma alapítójának emléklámpása előtt. Megtekintette az 1930-as években épült, kupolás főépületet és a Műtőblokkot.

A látogatás a „D” épületben zárult, ahol Püspök úr először végigjárta a felújított Onkológiai és Hematológiai Osztályt, majd a Tüdőgyógyászati Osztály orvosaitól megtudta, a betegeknek és a dolgozóknak is nagy segítséget jelent az önkéntesek támogatása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!