Hamarosan

2024.05.06. 11:00

Székelykapu épül Geresdlakon

Mohay Réka

Geresdlak község önkormányzati hírmondójában tette közzé a jó hírt, miszerint székelykapu épül a községben. Geresdlak székely testvértelepülése, Mikóújfalú korábbi ígéretéhez híven május végén ajándék székelykaput hoz Geresdlakra. A közel tíz fős erdélyi delegáció május 22-én érkezik, másnap pedig felállítják a kaput, hogy az azt követő, szombati átadásra készen legyen, várva a lakosságot.

A május 25-i, szombati átadó keretén belül dr. Habjánecz Tibor, Geresdlak polgármestere, Mikóújfalu polgármestere Demeter Ferenc, dr. Hargitai János és Potápi Árpád képviselők, valamint a fafaragó mester Mikóújfalú delegációja, a község lakóinak jelenlétében műsor keretén belül járul hozzá a székelykapu felavatásához.

Az ünnepség délelőtt 10 órakor kezdődik a benzinkút melletti zöldövezeten, a Hunyadi utca bejáratánál, ezt követően a közösségi házban folytatódik a program, tájékoztatott Bartos Mária-Magdolna, közművelődési szakember.

Mindemellett további fejlemény, hogy elkészült Geresden a temetőben az észak-dél irányú térköves járda, valamint a bitumenes utat is összekötötték a délen húzódó térköves úttal, így már megszépült környezet várja a kegyelet gyakorlókat a temetőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!