Számon kérték

2024.05.09. 12:00

Péterffy olcsóbb internetet és telefont ígért a pécsieknek, de ezt sem tartotta be

„Egy olyan mobilkommunikációs csomagot ígért Péterffy Tavaszi hadjárat elnevezésű kampányában, amellyel a pécsiek kedvezményesen telefonálhatnak és netezhetnek" - közölte a baloldali propaganda 2019-ben. Gyurcsány pécsi jelöltjének, Péterffy Attilának ebből az ígéretéből sem lett semmi.

Bóka Máté Ciprián

Forrás: Shutterstock

Közismert Pécsen, hogy Péterffy Attila még 2020-ban is megígérte a pécsieknek,  hogy ebben ciklusban nemhogy elkezdik, hanem meg is valósítják a létesítményt. Mint mondta, „a pécsiek megérdemelnek egy fürdőt, ez a fejlesztés a pécsi városvezetés kiemelkedő vállalása, és azon dolgozunk, hogy még ebben a ciklusban mindenképpen megvalósuljon." Ehhez képest köztudott, hogy egyetlen kapavágás sem történt ez ügyben, és már egyetlen fillér sincs a baloldaliak által 100 milliárdosra duzzasztott projektre. Nem csak az volt az egyetlen ígéret, amit nem tartott be Gyurcsány Ferenc pécsi jelöltje, hiszen a buszjegyek árait sem csökkentette, sőt azokat emelte, ráadásul még a szolgáltatás színvonala is csökkent, hiszen „megerősített nyári menetrendet" vezettek be az iskolai szorgalmi időszakra is. 

Péterffy
Péterffy kamuzott az olcsóbb netről és telefonról?
Fotó: Löffler Péter

Péterffyt számon kérték!

Péterffy azonban kisebb ügyekben sem tartotta be az ígéretét. A baloldali propagandisták öt éve számoltak be arról, hogy 2019 márciusában indította el az MSZP-DK polgármesterjelöltje a Tavaszi hadjárat elnevezésű kampányát, s ezzel kapcsolatban közölték, hogy „ennek értelmében hétről hétre olyan programpontokat hoz nyilvánosságra, amelyeket megválasztása után polgármesterként számon kérhetnek rajta a pécsiek".   

Péterffy akkor az ígérte, hogy „amennyiben bizalmat szavaznak neki, tárgyalásokat kezdeményez egy Tüke-flotta létrehozásáról. Ez egy olyan mobilkommunikációs csomag, ami a pécsi lakosok részére kedvezményes internet- és telefonhasználatot biztosít".  

A hangzatos ígéretből semmi sem lett, Péterffyt egyáltalán nem kérték számon ez ügyben sem. Barkóczi Csaba, a Csizmadia Pétert polgármesteri székért indító Fidesz-KDNP-ÖPE képviselőjelöltje a közösségi oldalán videós felvétellel is szembesítette a jelenlegi polgármestert ez ügyben. 

Péterffy kapcsán kifejtette, hogy „az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó, s szívesen felhívta volna kedvezményesen csevegni a be nem tartott ígéreteiről, de a Tüke-flotta sem elérhető".

– Pécsnek nem hamis ígéretekre, hanem rendre, biztonságra és békére van szüksége. Pécsett rendet kell tenni, Pécsen rendnek kell lenni – fogalmazott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!