Buszra szálltunk

2024.05.08. 20:02

Koszos, nem jön, zsúfolt és még drága is – nem ezt érdemlik a pécsiek

Talán senkinek sem kell bemutatni a pécsi tömegközlekedés bájait, amelyek valljuk be, nem is olyan hívogatóak, mint amilyen hangzatosak. Sajnos csak negatív jelzőkkel lehet illetni a Tüke Busz szolgáltatásait.

Bama.hu

Fotó: Löffler Péter

Lapunk többször beszámolt már olyan olvasói levelekről, ahol a pécsi lakosok elégedetlenségüket fejezik ki a város buszközlekedésével. Most a saját tapasztalatainkat is szeretnénk megosztani. 

Egy igazán esős napon a reggeli órákban felszálltunk a 2-es járatra, és elbuszoztunk Fehérhegyig. A szokásos reggeli zsúfoltság mellett a busz tisztasága is hagyott kivetni valót maga után, egy alapos takarítás nem ártott volna. Az ablakról egy ujjnyi port is le lehetett húzni. Arról nem is beszélve, hogy a hátsó ajtó minősége is megkérdőjelezhető volt. Valószínűleg a három nagy rés, amelyeken még ki is láttunk, nem a műszaki tökéletességről árulkodott.  

Visszafele a 4-esen csak az Árkádig közlekedtünk, bár inkább ne tettük volna. A szokásos heringparti jellemezte ezt a járatot, ahol még levegő sem volt. Annyira nyomorogtak az utasok, hogy a leszállásnál egy „kedves” hölgy el is mondta a véleményét utazókról: ,,Ha ennyire siet valaki, akkor menjen taxival.” A bérlet felfoghatatlan drágasága és az állandó késések miatt valószínűleg sokaknak eszébe jutott ez az alternatív mód. Azonban be kell látni, hogy nem az utasokon múlott a járatritkítás, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egyetlen egy tükén se lehet kényelmesen utazni.  

Ezek után gondoltuk, átszállunk a 6-osra, de mivel nem érkezett meg, és öt perc után a kijelzőn is eltűnt a járat, kénytelenek voltunk felszállni a 3-asra. Kis késéssel, de ez legalább jött. Nyilvánvalóan itt se lehetett ülőhelyről álmodni. 

Korábban megírtuk, hogy a nagy buszmegálló-felújítások közepette a városvezetés elfeledkezik az időjárásról. Utazásunk napján iszonyatosan szakadt az eső, egy hölgy pedig csuromvizesen szállt fel az 1-es buszra, mivel semmilyen fedezék alá nem tudott bújni. Csoda, ha nem fázott meg.  

A fentebb leírtak és a számos olvasói panasz alapján, joggal merül fel a kérdés, hogy a pécsiek nem érdemelnek meg egy jól működő tömegközlekedést? Abba már bele se merünk gondolni, hogy az ideérkező turisták ezt látván milyen tapasztalattal távoznak a városból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!