Fókuszban az okosotthonok

2024.04.18. 17:30

XVII. Pollack Expo: a zöld a jövőnk záloga (galéria és videó)

Ugyan tisztában voltunk vele, hogy mi áll a tizenhetedik alkalommal megrendezett Pollack Expo fókuszában, de erre a helyszínen kapott programfüzet színe – zöld – és a rajta elhelyezett illusztráció – ház – is ráerősített. A központi témát idén az okosotthonok adták.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A témából adódóan a 2024-es Pollack Expo fő célja az, hogy a kétnapos rendezvény keretében bemutassák, hogy ezek az okosotthonok, azaz intelligensnek nevezhető épületek, milyen technológiai megoldások együttes alkalmazásával valósulhatnak meg.

A rendezvényre összesen 135 kiállító cég érkezett, akik a műszaki újdonságok világába kalauzolták el az érdeklődő diákokat, hallgatókat, valamint a már műszaki szakmában dolgozókat. Az eseményen az elektromosjármű-iparhoz kapcsolódó hallgatói fejlesztések is megjelentek, de a kiállítóknál terítékre került a 3D nyomtatás is, de falazóbemutatót és zsaluzatépítőversenyt is szerveztek. 

Az esemény megnyitóján a Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány elnöke, dr. Bódis József elmondta, hogy a Pollack Expo szakmáról és jövőről szól. Beszédében kiemelte, hogy a Pécsi Tudományegyetem egy komoly tudásközpont, amely már évekkel ezelőtt megcélozta a zöld egyetemi létet, és jelenleg is nagyon előkelő helyet foglal ebben a tekintetben a világon. Ebből adódóan is nagy aktualitása van a mostani Exponak, aminek az okosházak a főtémája, mert azon túl, hogy okos a ház, egyben zöldnek is kell lennie. A zöld pedig a jövőnk záloga.

A megnyitón jelen volt dr. Medvegy Gabriella, a PTE MIK dékánja, Decsi István, a PTE kancellárja, dr. Komócsi András tudományos rektorhelyettes és Bóday Tamás, a Centin Hungary Zrt. vezérigazgató helyettese is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!