Köszöntés

2024.04.18. 11:30

Új nevelőszülők csatlakoztak az ÁGOTA Közösséghez

Pécsen köszöntötték a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató új nevelőszülőit, akik az ÁGOTA Alapítvány közreműködésével vettek részt az ehhez szükséges képzésen.

Mohay Réka

Április 16-án Pécsen a szolgáltató Rákóczi úti irodájában vették át a képzés elvégzését igazoló tanúsítványokat, melyek kézhez kapásával el is indulhatnak a nevelőszülőség izgalmas és szép útján.

– A nevelőszülők hivatása a gondoskodó szeretet és a feltétel nélküli elfogadás. Minden alkalommal, amikor az ÁGOTA Közösség új nevelőszülőket köszönt, azt is ünnepli egyben, hogy ezzel gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeinek és fiataljainak tud biztonságos családi légkört teremteni

 – tette közzé az eseménnyel kapcsolatban a gyermekvédelmi szolgáltató.

A Baranya és Tolna vármegyében zajló képzést ezúttal heten végezték el, mely során szakmai ismeretekkel és az úgynevezett KÁSZPEM rendszer (Kothencz-féle ÁGOTA Szenzitív Pedagogikoterápiás Módszer)  szemléletmódjával bővítették ösztönös gyermekszeretetüket és gondoskodni akarásukat.  

Az ÁGOTA Alapítvány szervezetében kialakított módszer hazánkban az első egységes pedagógiai rendszer, amely kimondottan a családból kiemelt, nevelőotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekeknek nyújt segítséget.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!