Tájékozottság

2024.04.20. 12:37

Sokat segíthet: hírlevél kérhető a visszahívott termékekről

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: EA230311

Ezentúl hírlevél formájában is megosztja a vásárlóktól visszahívott termékekkel kapcsolatos információkat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a lakosság még gyorsabb és közvetlen tájékoztatása, ezáltal hatékonyabb védelme érdekében. - A termékvisszahívás hírlevélre a Nébih weboldalán iratkozhatnak fel az érdeklődők - közölték. 

A hivatal 2019 márciusa óta teszi közzé a https://portal.nebih.gov.hu/termekvisszahivas oldalon az élelmiszerláncban történt termékvisszahívásokat. A kereshető adatbázisban a vállalkozások által jelzett vásárlóktól történő visszahívások, valamint és élelmiszer- és takarmánybiztonsági gyorsriasztási rendszeren érkező esetek is megtalálhatók. - Az aloldalt egy-egy visszahívás alkalmával mintegy 15 ezren látogatják meg és a Nébih social media felületein közzétett tartalmak is több tízezer felhasználóhoz jutnak el. A hivatal új hírlevele az információk még gyorsabb és közvetlen megosztását segíti a jövőben - a feliratkozók a termékvisszahívás publikálását követően elsőként értesülnek annak részleteiről. A hírlevélben a legfontosabb alapinformációk kapnak helyet, a termék fotójával kiegészítve - részletezte a Nébih. 

A termékvisszahívás hírlevélre a hivatal honlapján, a https://portal.nebih.gov.hu/hirlevel oldalon iratkozhatnak fel az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!