Földi beavatkozás

2024.04.17. 16:50

Péntekre tervezik Pécsett a szúnyogok gyérítését

Földi-biológiai, légi-biológiai és földi-kémiai szúnyoggyérítésre szerződött idén a BIOKOM NKft.

Bama.hu

Fotó: Makovics Kornél

Amennyiben az időjárás engedi, akkor a városüzemeltetési társaság péntekre meg is rendelte Pécs Patacs területére a földi-kémiai irtást. Ehhez azonban csapadékmentes és szélcsendes időjárás szükséges és fontos, hogy az irtás idején a hőmérséklet ne essen 15 fok alá, mert ilyen időben nem repülnek a rovarok. Amennyiben pénteken az időjárás miatt nem tud megvalósulni a gyérítés, akkor jövő hétre rendelik meg.

A munkálatok során gépjárművek platójáról permetezik ki a Deltasect Plus 1,2 ULV nevű készítmény, mely csekély mennyiségben (0,6 l/ha) alkalmazva, kizárólag az érzékenyebb rovarokra van hatással, emberre és a környezetre nem jelent veszélyt.

A kezeléssel érintett városrészek: Patacs, Magyarürög, Zsebe domb, Kodó dűlő, Makra tető, Patacs-Makrai házsor. 
A szabadban tárolt gyermekjátékok, élelmiszerek, evőeszközök, és a szabadban szárított ruhák összegyűjtése vagy letakarása a kezelés napján. A kezelés idején és azt követő egy órában az ablakok, ajtók zárva tartása, és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezések kikapcsolása javasolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!