Szavazás

2024.04.20. 07:50

Híresek lehetnek a baranyai kerékpárutak

Három vármegyei bicikliútra is lehet szavazni az idei Év kerékpárútja szavazáson.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: chainarong06

Büszkék lehetünk arra, hogy Baranya bővelkedhet ezen a szavazáson jelöltekkel. Ez is ékes bizonyítéka a vármegyénk földrajzi sokszínűségének, mindhárom jelölt különleges és egyedi.

Az ormánsági Drávaszabolcs-Szaporca útvonal a Dráva közelségének köszönhetően a gazdag madárvilág tagjaival találkozhatunk. Ez a kerékpárút része Európa Amazonasza túraútvonalnak, amely több országon keresztül vezet minket a folyó mentén. A vízpart közelségét nem csak itt, hanem a Dunánál is és élvezhetjük a Mohácsról induló és a Bédai-holtágig tartó húsz kilométeres útvonalon. Itt akár az egészen a horvát határig megleshetjük a gólyákat. Vissza Mohácsra pedig Erdőfű és Kölked felé térhetünk vissza, de érdemes felkészülni étellel és itallal erre az útra. A harmadik egy dombvidéki körút, Komlót és Magyarszéket köti össze. Itt számíthatunk komolyabb emelkedőkre, de a sikondai erdős vidék és a horgásztavak csodás látványt nyújtanak, így könnyen feledtetni tudják a kihívást jelentő emelkedőket.

Szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehet, április 24-ig várják a kedveléseket. Reméljük, győztesen az egyik baranyai kerékpárút jön ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!