Közbiztonság

2024.04.23. 18:30

Élesítették az új térfigyelő kamerákat Mánfán

Wald Kata

Bővítette a település térfigyelő rendszerét, az önkormányzat az új kamerákat az elmúlt napokban élesítették a szakemberek. A fejlesztés eredményeként Mánfán öt új helyszínre kerültek ki a szerkezetek: a budafai haranglábnál, a szelektív hulladékgyűjtőnél, a sportparknál, valamint az új játszótérnél és az orvosi rendelőnél figyelik a falu rendjét az új eszközök.

A pályázati támogatás segítségével megvalósult rendszerbővítéssel cél a közterületi rongálások megelőzése, a közbiztonság további javítása, illetve az önkormányzat reményei szerint az új kameráknak köszönhetően a szelektív hulladékgyűjtőnél az időről időre gondot okozó illegális hulladéklerakás is megszűnik.  Az új eszközök a rendőrség felderítő munkáját is segítik.

A beruházás költségeinek 85 százalékára mintegy 2,7 millió forint forrást nyert az önkormányzat, a fennmaradó 15 százalékot a település saját költségvetéséből finanszírozta.

A térfigyelők felvételei a polgármesteri hivatalt is védő biztonsági szolgálathoz futnak be, probléma esetén ők intézkednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!