Pénzügyi napok

2024.04.20. 16:20

A digitalizáció volt a középpontban

Nagy sikert hozott a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán.

Bama.hu

A kar honlapjának beszámolója szerint a konferencia fókuszában a digitalizáció, compliance (megfelelés) és fenntarthatóság (DCF) állt, különös tekintettel az adózásra, pénzügyre és számvitelre.

Amir Moradi professzor (HAN International School of Business) előadása az AI alkalmazásának lehetőségeiről szólt a pénzügyek terén, míg Polona Šprajc professzor asszony (Maribori Egyetem) a modern szervezeti elméletek és a fenntarthatóság kapcsolatát tárgyalta. Philippe Arraou (ETAF) az adótanácsadók jövőjéről osztotta meg gondolatait e felforgató erők szemszögéből.

A XVI. PPN kiemelten foglalkozott a pénzügy-számviteli és adózási szektorban jelenleg érvényesülő digitalizációs trendekkel és a fenntarthatóság növekvő szerepével. A konferencia előadásai rávilágítottak, hogy a fenntarthatóság már nem csupán periférikus kérdés, hanem központi eleme a pénzügyi stratégiának és döntéshozatalnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!