Bama.hu videó

2024.03.21. 07:00

Propaganda megint kapott 74 milliót, a sofőrök nem - videó

A baloldali városvezetés idején 16 milliárdos adósságállományt felhalmozó Péterffy Attila önkormányzata a városi kommunikációs cég 74 milliós támogatásáról döntött a minap. A baloldaliak a propaganda kiadásokkal is készülnek a kampányra, a pécsiek pedig számolgathatják, hogy mennyit kell törleszteniük a Péterffy-adósságból.

Bóka Máté Ciprián

Pécsen széles körben ismert, hogy a választáson Gyurcsány Ferenc jelöltjeként induló Péterffy Attila polgármester néhány év leforgása alatt 16 milliárdos adósságállományt hozott össze, amit az elkövetkezendő generációknak 25 évig kell majd visszafizetnie. Lesz olyan esztendő, amikor milliárdos lesz ez a tétel, s nem kizárt az sem, hogy Péterffy és csapata tovább hizlalja még a következő hónapokban ezt a hitelhegyet. Ilyen előzmények láttán különösen pikáns, hogy a keddi közgyűlésen 74 milliós többlettámogatást kapott a DK és Péterffy érdekeit kiszolgáló és durva lejáratásokból hírhedtté vált önkormányzati propagandalapot kiadó, a használhatatlan honlappal rendelkező Pécsi Kommunikációs Központ Kft. 

A propaganda ismét milliókat kap.
A propaganda ismét milliókat kap.

A baloldal az adóssághegy dacára szükségesnek látta azt, hogy 25 milliót adjon a vállalatnak arra, hogy a "városról, valamint az önkormányzatnak a működéséről szóló, magas minőségben és kivitelben készülő kiadványt jelentessen meg". 

Szinte senki nem nézi a propaganda célú tévéjüket

A propagandaköltés másik része az egyébként szinte elenyésző pécsi által nézett, szinte mérhetetlen nézettségű Pécs TV működtetésére megy el, amelyre 40 milliót költenek. Bár nem ekkora tételt, de mégis komoly összeget, 7,6 milliót szánnak a pogányi repülőjáratok népszerűsítésére, holott az elvileg egy magánvállalkozás üzleti tevékenysége, és amely mögött elvileg komoly tőke áll rendelkezésre. (Mint megírtuk, volt magasrangú amerikai katonai vezetők, például az USA egykori tengernagya is fellelhető a máltai cég mögötti személyzeti hálóban.)

Külön érdekesség, hogy Péterffyék további félmilliót költenek arra a félretájékoztatási kampányra, amely során valótlan állítást, csúsztatás fogalmaznak meg a Megyeri úton kialakult katasztrofális közlekedési helyzet teszetosza kezelésének rejtegetése miatt. Mint erről megírtuk, a pécsi városházán nagyon becsípődhetett valami a tanácsadók fejében, mert a közlekedési káosz megoldása helyett inkább plakátok gyártásával kezdtek foglalkozni. A teszetosza városvezetés ugyanis képtelen Pécset rendet tartani a jelek szerint.

A 75 milliós propagandaköltéssel kapcsolatban érdekesség, hogy Péterffy Attila a Tüke Busz Zrt. elkeseredett sofőrjeinek nem adott meg 50 millió forintot, amivel a 20 százalékos bérkövetelésükhöz szükséges 1,5 százalékos emelést elérhették volna. A pécsi önkormányzat annak ellenére tette ezt, hogy a Tüke Busznál az alapórabér közel 15 százalékkal alacsonyabb jelenleg a volánbuszos alapbérnél, így a konkurencia elszívhatja a vállalatnál maradt buszvezetőket a már így kritikus szintre csökkent állományból. A Tükénél a sofőrök idén már 8 napon keresztül sztrájkoltak, s mivel a vezérigazgatójuk bérét mindenféle munkavégzés nélkül kapásból megemelték 30 százalékkal 1,3 millióra, és ha még a 70 százalékos prémiumot is megkapja a baráti városvezetőktől, akkor havi 2,1 milliós bér ütheti a markát. 

A fideszes frakcióvezető, Csizmadia Péter pécsi polgármesterjelölt azt mondta, hogy megint nem a pécsiek valódi problémájáról szólt a a közgyűlés, hiszen a pécsieknek nem az a legnagyobb problémája, hogy rosszul kommunikál velük a városvezetés, hanem például az, hogy:

  • tönkretették a tömegközlekedésüket, 
  • nem járnak a buszok, 
  • a szülők pedig kénytelenek maguk vécépapírt és rajzlapot bevinni az óvodába, mert ez a rendszer is alulfinanszírozott. 

– Ezért van szükség változásra, hogy végre egy olyan városvezetése legyen Pécsnek, amely valóban az emberek és a pécsiek problémáit igyekszik megoldani, az ő mindennapjaikat jobbá tenni, és nem azzal van elfoglalva, hogy mindenféle kiadványokban egyre többet szerepeljen, mert ezzel nem lesz Pécs jobb város. Pécs azzal lesz jobb város, hogyha valóban a pécsiek érdekében politizálunk, és nem a jelenlegi városvezetés szerény eredményeit próbálja az önkormányzat nagyjá tenni hatékonyabb kommunikációval 

 – tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!