Születésnapi ajándék

2024.02.05. 15:40

Imádott csapatánál végezhette el a kezdőrúgást az ismert uránvárosi lokálpatrióta

Megható pillanatnak lehettek részesei vasárnap, a PMFC-BFC Siófok 2-2-es döntetlenre végződő focimeccs résztvevői a Stadion utcában. A kezdőrúgást, ováció kíséretében, 75. születésnapja alkalmából a mecsekaljai csapat jól ismert fanatikus szurkolója és neves uránvárosi lokálpatrióta, Palotás László végezhette el.

Balikó Gergely

Fotó: Löffler Péter

Az ünnepelt a bama.hu-nak elmondta: óriási örömet okozott számára, hogy ő indíthatta el a Merkantil Bank Liga 19. fordulójának mérkőzését. Mint elmesélte, a PMFC minden meccsén kinn volt, attól a korszaktól kezdve, amikor a csapatot még Pécsi Dózsának hívták. 

Fotó: Löffler Péter

– Onnantól kezdve kísérem a csapatot, egészen a mai napig. Imádom őket 

– jegyezte meg Palotás László, aki természetesen a pécsi futball legnagyobb pillanatánál is ott volt: azon a mérkőzésen, amikor a Dózsa 2-0-ra győzött a Newcastle United ellen, 1970. november 4-én.

Fotó: Löffler Péter

Szavaiból kiderült, a csapatnak megszámlálhatatlanul sok élményt köszönhet, mondataiból az is kitűnt, hogy az idegenbeli meccsek hangulatát szerette a legjobban. Nagy vágya, hogy csapatát újra az NB I.-ben lássa. Palotás Lászlót azonban nemcsak a Stadion utcában, de a kedvenc városrészében, Uránvárosban is jól ismerik. Nem is csoda, hiszen a korábban ács mesterséget űző férfi 22 évig dolgozott az értelmi fogyatékosok Endresz György utcai nappali gondozójában. Sőt – mint megtudtuk tőle – hosszú évekig amíg az első osztályban játszott a csapat, velük együtt is részt vett a pálya karbantartásában..

Fotó: Löffler Péter

Uránváros utcáin lépten-nyomon barátokba-ismerősökbe botlik Palotás László. Elmondásából kitűnt, hogy a lokálpatriotizmust, a helyi közösségért való tenni akarást, az értékteremtést nemcsak saját életében tartja fontosnak, de ugyanezen értékek mentén nevelte fiát, Csabát, akit szintén fanatikus PMFC-drukkernek valamint elkötelezett uránvárosiként ismernek, aki tenni akar környezetéért.

Csabát, aki a vasárnapi kezdőrúgással lepte meg édesapját, László hat éves korában vitte először meccsre, akit a PMFC pálya atmoszférája azonnal magával ragadott, és azóta is együtt járnak a Stadion utcába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!