Közgyűlés

2023.12.05. 17:56

Botrány: döntésképtelenné vált a pécsi önkormányzat

Azt követően, hogy a pécsi városházi ellenzék nem vett részt a közgyűlési szavazáson, tiltakozva a baloldal önkényeskedése ellen, Péterffy Attila vezette önkormányzat döntésképtelenné vált. A botrányt az váltotta ki, hogy a városházi ellenzék tervezői egyeztetést kért volna egy plázaépítésről, amit valamiért nagyon át akart tolni a Gyurcsánnyal szövetkező önkormányzat.

Bóka Máté Ciprián

A kép illusztráció

Fotó: Laufer László

Miközben a pécsi városvezetők részéről mást sem hallani, hogy a nemzeti kormány megsanyargatta a pécsieket, addig a baloldali képviselők is annak örültek, hogy egy német cég újabb bevásárlóközpontot épít pár száz méterre több ilyen létesítménytől. Azért örültek, mert szerintük ez jelzi, Pécsen van vásárlóerő és kereslet.

Csakhogy a német cég szűk körben egyeztettet leginkább a szintén szűk Gyurcsány-MSZP-s pénzügyi elitet képviselő városvezetőkkel, holott a nemzeti oldal, az ÖPE, a KDNP, a Fidesz, illetve az ellenzékben lévő baloldali Tiszta Kezek Frakció tagjaira leadott voksok alapján több tízezer pécsit képviselnének ők is.

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető azért kérte a plázaépítési tervről szóló döntés elnapolását, hogy részleteiben tudjanak egyeztetni a kérdésről, erre viszont nemet mondtak baloldaliak, arra viszont a közgyűlés alatt időt kapott, hogy a német multi jelenlévő képviselőjével beszéljen.

Ám ezt követően sem győződött meg arról, hogy a cég által elgondolt elképzelések a város érdekeivel egyeznének, ezért tervezői egyeztetésre tett javaslatot. Péterffyék viszont ebből sem kértek, akik valamiért nagyon ragaszkodtak ahhoz, hogy most döntsenek az ügyről.

A szünet után azonban Péterffy még az önkormányzat határozatképességét sem tudta biztosítani, hiszen a saját koalíciós társai sem vettek részt ülésen, ezért újabb szünetet kellett elrendelniük, mert csak a képviselők fele volt jelen, akiket újra vissza kellett valahogy hívni, hogy áttolják a napirendet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!