Időjárás

2024.05.08. 07:40

Szerdán is marad a csapadékos idő, de csütörtökre távoznak a fellegek

Szerdán még mindig több helyen valószínű zápor, zivatar. A hét második felére nyugodtabb időjárásra számíthatunk, már csak elvétve alakulhat ki konvektív csapadék. Továbbá a hőmérséklet is az ilyenkor szokásosnak megfelelően alakul – olvasható a met.hu előrejelzésében.

Bama.hu

Fotó: Clarissa Leahy

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Szerda

Erősen felhős időre számíthatunk többfelé esővel, záporral. Néhol zivatar is kialakulhat. Az északkeletire forduló szél többfelé lesz élénk. 16-21 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Csütörtök

Északkelet felől fokozatosan csökken a felhőzet, egyre több napsütésre van kilátás. Nem lesz már csapadék. Nagy területen lesz élénk az északkeleti szél. 20-21 fok körüli értékeket mérhetünk.

Péntek

Sok napsütés valószínű némi gomolyfelhővel. Esetleg néhol fordulhat elő zápor. 19-24 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia 

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!