Időjárás

2024.05.05. 07:40

Nyárias melegben lesz részünk anyák napján

A hétvége további részében és még hétfőn is nyárias melegben lehet részünk. Vasárnap elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, majd átmeneti szünet után kedden ismét nedvesebb és hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk – olvasható a met.hu előrejelzésében.

Bama.hu

Fotó: Laufer László

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Vasárnap

Többórás napsütésre számíthatunk némi fátyol-és gomolyfelhővel. Zápor, zivatar inkább csak elszórtan, az északi területeken fordul elő. A délnyugati szél megélénkül. 24 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfő

Folytatódik a napos idő gomolyokkal, fátyolfelhőkkel. Kicsi az esély csapadékra. Marad a 24 fok körüli csúcsérték. A délnyugati szél már megerősödhet.

Kedd

A kezdeti napos idő után délután erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 21-26 fok valószínű délután.

Szerda

Erősen felhős időre van kilátás, de csak elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Az északkeletire forduló szél megerősödik. 15 és 22 fok közé eshet vissza a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!