Ködfoltok

2024.03.02. 07:40

A hétvégén a sokéves átlag felett alakul a hőmérséklet

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: MVolodymyr

Az éjszaka képződő köd megszűnik, gomolyfelhők képződnek, a keleti országrészben a zárt felhőtakaró pedig lassanként szakadozik. A keleti megyékben és a középső országrészben helyenként, másutt elvétve lehet eső, zápor. A délkeleti, keleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Vasárnap

Az éjszakai ködfoltok feloszlása után nagyrészt gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik. Hajnalban általában 2 és 8, délután 11 és 18 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfő

A ködfoltok megszűnését követően jobbára gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Fronthatás nem várható, de melegfronti jellege van a légkörnek. Az arra érzékenyeket fejfájás, szédülés, migrén gyötörheti. Ágynyugalom, elsötétített szobában néhány óra pihenés, fájdalomcsillapító gyógyszer a tüneteket jelentősen csökkentheti. A nappali maximumhőmérséklet a sokéves átlag fölé várható, a reggelek azonban hűvösek, ennek megfelelően javasolt rétegesen öltözködni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!