Meleget hoz a szél

2024.02.08. 08:24

Front nélkül is érezhetjük rosszul magunkat a tavaszisas időben

Marad velünk a tavaszias időjárás. Csapadékra nem igazán, de szélre számítanunk kell.

Bama.hu

Fotó: Unger Tamás

Csütörtökön kezdetben sok lesz a felhő fölöttünk, majd napközben nyugat, délnyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet és egyre többfelé süt ki a nap. Kisebb eső, egy-egy zápor eleinte északkeleten, napközben néhol az északi tájakon, majd az esti órákban északnyugaton fordulhat elő. Többfelé élénk, délen erős lehet a nyugati-délnyugati szél. Délután az ország nagy részén 11-17 fokot mérhetünk, ennél pár fokkal hűvösebb az északkeleti határ közelében lehet.

Pénteken enyhe, általában erősen felhős, borongós időre van kilátás, több helyen előfordulhat kisebb eső. Erős, a Dunántúlon néhol viharos lehet a délnyugati, déli szél. Kora reggel 3-9, napközben 9-17 fok várható.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön front ugyan nem lesz felettünk, de az ország nagy részén az évszakhoz képest enyhébb idő miatt melegfronti tünetek jelentkezhetnek, így az érzékenyek körében fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság és vérnyomás-ingadozás előfordulhat, felerősödhetnek a gyulladásos panaszok.

Az északkeleti tájakon ugyanakkor gyenge hidegfronti tünetekre panaszkodhatnak az ott élők, náluk fejfájás, migrén jelentkezhet.

Öltözzünk rétegesen, a reggeli órákban könnyen megfázhatunk.

A napos tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!