Gasztronómia

2023.11.09. 16:20

Nemzetközi elismerésben részesült a Vaj Bisztró

Az Európai Bor-és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége (CEUCO) az idén Spanyolország Castellón tartományában, Castellón de la Plana városban tartotta éves kongresszusát.

Tóth Viktória

A gálán magyar díjazott is volt, ebben a gyönyörű környezetben, a Földközi-tenger partján az európai bor-és gasztronómiai rendek összesen több, mint 400 fős közönsége előtt vehette át Kapronczai Balázs, a palkonyai Vaj Bisztró vezetője az idei az AURUM díjat. Melyet különböző kategóriákban egy-egy ország és gasztronómiai ágazat jeles képviselőjének adnak át.

A Vaj Bisztrót a pécsi székhelyű Magyar Hölgyek Gasztronómiai- és Borrendje terjesztette fel a rangos kitüntetésre. A díjat a pécsi borrend elnöke és egyben a CEUCO alelnöke, Háberné Fekete Ibolya, valamint az elnök, Carlos Martin Cosme adta át Kapronczai Balázsnak az ünnepség keretében, Castellón de la Plana város kongresszusi központjában.

 

A konferencián ezután a különböző CEUCO tagországok, Spanyolország, Franciaország, Portugália, Olaszország, Görögország, Belgium, Magyarország és Francia Guayana gasztronómiai rendjei tartottak bemutatót, valamint bor- és ételkóstolót. A magyar asztalnál Baranya megyei pincészetek borait, szederkényi házi készítésű sonkát és stifoldert, olaszi kézműves sajtokat, valamint a Vaj Bisztró séfje, Dani Dávid Zoltán által készített vegyes ízelítőket kóstolhatott a szakavatott közönség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában