Hírek

2010.06.21. 22:52

Villa vezetésével nyertek a spanyolok

Az Európa-bajnok spanyol válogatott rendkívül magabiztos játékkal 2-0-ra nyert a hondurasi csapat ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság H csoportjának hétfői, 2. fordulójában.

forrás: MTI

Az európai együttes mindkét gólját David Villa szerezte, igaz, az FC Barcelona sztárjátékosa mesterhármassal is végezhetett volna, ám büntetőt hibázott. A spanyolok a csoport utolsó mérkőzésén a százszázalékos  chileiekkel találkoznak majd.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] David Villa a második gólját tekeri be
[/caption]
    
Eredmény:
    
H csoport, 2. forduló:
 
Spanyolország-Honduras 2-0 (1-0)

Johannesburg, Ellis Park Stadion, 54 386 néző, v.: Nisimura (japán)
gólszerzők: Villa (17., 51.)
sárga lap: Turcios (8.), Izaguirre (38.)
    
Spanyolország: Casillas - Ramos (Arbeola, 77.), Piqué, Puyol, Capdevila - Navas,  Xabi Alonso, Xavi (Fabregas, 66.), Busquets - Torres (Mata, 70.),  Villa
    
Honduras: Valladares - Mendoza, Chavez, Figueroa, Izaguirre - Turcios (Nunez,  63.), W. Palacios, Guevara, Espinoza (Welcome, a szünetben) -  Martinez - D. Suazo (J. Palacios, 84.)
    
I. félidő:
17. perc: Villa kapta meg a labdát a bal oldalon, befelé cselezett, majd estében gyönyörűen kilőtte a bal felső sarkot (1-0).
    
II. félidő:
51. perc: spanyol kontra végén Navas játszott vissza az érkező Villa elé, a támadó lövése megpattant egy védőn, így a labda a kapu közepébe vágódott (2-0).
62. perc: Navas tört be a 16-oson belülre, visszafele cselezett, ám elhúzták a lábát. A büntetőt Villa a bal kapufa mellé rúgta.

Ahogyan azt sejteni lehetett, a spanyol csapat azonnal a kezébe vette a mérkőzés irányítását és sorra dolgozta ki a helyzeteket. Ezek közül egyet értékesített az első félidőben David Villa révén.
    
A fordulást követően a hondurasiak megpróbálták a támadásokat erőltetni, ám a villámgyors spanyolok egy kontrával azonnal megbüntetették ezt. A spanyolok ismét átvették az irányítást, rengeteg helyzetük volt, David Villa pedig mesterhármas lőhetett volna, de elhibázta a büntetőt.
    
A hajrában tovább nőhetett volna a különbség, ám újabb gól már nem született.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!