Hírek

2010.06.18. 15:35

Vb-2010 - Szerb siker a németek ellen

A szerb válogatott 1-0-ra legyőzte a német csapatot a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának 2. fordulójában, pénteken.

forrás: MTI

A német válogatott utoljára az 1986-os világbajnokságon kapott ki csoportmérkőzésen, akkor a dánoktól 2-0-ra.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A németek ezzel a góllal kaptak ki
[/caption]
    
D csoport, 2. forduló:
Szerbia-Németország 1-0 (1-0)

Port Elizabeth, Nelson Mandela Bay Stadion, 38 294 néző, v.: Undiano  (spanyol)

gólszerző: Jovanovic (38.)
kiállítva: Klose (37.)
    
sárga lap:
Ivanovic (18.), Kolarov (19.), Vidic (60.), Subotic  (56.) illetve Klose (12., 37.), Khedira (22.), Lahm (32.),  Schweinsteiger (73.)
    
Szerbia: Stojkovic - Ivanovic, Vidic, Subotic, Kolarov - Krasic, Stankovic,  Kuzmanovic (Petrovic, 75.), Jovanovic (Lazovic, 77.) - Ninkovic  (Kacar, 70.), Zigic
   
Németország: Neuer - Lahm, Mertesacker, Friedrich, Badstuber (Gomez, 77.) -  Khedira, Schweinsteiger - Müller (Marin, 70.), Özil (Cacau, 70.),  Podolski - Klose

I. félidő:

37. perc: Klose szabálytalankodott hátulról Stankoviccsal  szemben, a játékvezető pedig felmutatta neki második sárga lapját, s  kiállította.
38. perc: Krasic adott be jobbról, a hosszú oldalon érkező Zigic  visszafejelte a labdát, Jovanovic pedig négy méterről a kapu  közepébe lőtt (1-0).

II. félidő:

60. perc: Podolski beadásába Vidic kézzel ért bele, a büntetőt Podolski a kapu bal oldalába akarta rúgni, de Stojkovic hárított.
    
Az első félidő rengeteg apró szabálytalanságot hozott, a spanyol  játékvezető pedig hat sárga lapot mutatott fel, ebből kettőt  Miroslav Klose kapott, aki így már a 37. percben mehetett  zuhanyozni. A szerbeknek mindössze egy perc kellett ahhoz, hogy  gólra váltsák az emberelőnyt.
    
A fordulást követően magasabb fokozatba kapcsoltak a németek,  Vidic érthetetlen kezezése pedig hatalmas lehetőséghez juttatta  őket, de Podolski kihagyta a 11-est. A szerbek ugyanakkor kontrából  többször is növelhették volna előnyüket. A hajrában már hiába  támadtak három csatárral a németek, nem tudtak egyenlíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!