Hírek

2010.06.16. 18:06

Svájc legyőzte az Európa-bajnokot

Hatalmas meglepetést okozva Svájc legyőzte Spanyolországot

bama (Forrás: MTI)

Hatalmas meglepetést okozva Svájc legyőzte az Európa-bajnok Spanyolországot a H-csoportban a dél-afrikai  labdarúgó-világbajnokság első fordulójának utolsó mérkőzésén.

Ottmar Hitzfeld szövetségi kapitány alakulata szervezett védekezéssel hatástalanította az ibériaiak támadásait, s az 52.  percben némi szerencsével Fernandes révén megszerezte a győztes gólt.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A győztes svájci gól
[/caption]

A svájciak 1-0-s sikere azt jelenti, hogy sorozatban ötödik  világbajnoki mérkőzésükön nem kaptak gólt, mivel a 2006-os tornán  úgy estek ki a nyolcaddöntőben 11-esekkel, hogy egyszer sem sikerült  bevenni a kapujukat.

A vb egyik nagy esélyesének kikiáltott Spanyolország a  statisztika szerint sok jóra ezek után nem számíthat, ugyanis még  egyetlen olyan válogatott sem nyert vb-t, amely az első  csoportmérkőzésén kikapott.

Svájc-Spanyolország 1-0 (0-0)
Durban, Moses Mabhida Stadion, 60 ezer néző
V.: Howard Webb (angol)
Gólszerző: Fernandes (52.)
Sárga lap: Grichting (30.), Ziegler (73.), Benaglio (91.), Yakin  (94.)

Svájc: Benaglio - Grichting, Senderos (von Bergen, 36.), Ziegler,  Lichtsteiner - Barnetta (Eggimann, 92.), Inler, Huggel, Fernandes -  Derdiyok (Yakin, 79.), Nkufo
Spanyolország: Casillas - Sergio Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila - Busquets (Torres,  61.) - Iniesta (Pedro, 77.), Xavi, Xabi Alonso, David Silva (Navas,  62.) - David Villa

52. perc: Derdiyok kapott remek kiugratást, s bár kicsit hosszan  tolta meg, a kifutó Casillas előtt ért a labdához, amely a kapusról a visszafutó Piquére pattant, s a gólvonal felé gurult, Fernandes pedig két méterről bepasszolta a kapuba. (0-1)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!