Hírek

2010.06.14. 18:12

Japán legyőzte Kamerunt

Az afrikaiak gyenge játékkal, kevés kapura lövéssel keserítették el szurkolóikat, míg japánok egy védelmi hibát kihasználva nyertek.

bama (Forrás: MTI)

Egygólos győzelmet aratott a japán labdarúgó-válogatott Kamerun felett hétfőn, a dél-afrikai világbajnokság E-csoportjának második mérkőzésén, Bloemfonteinben.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szurkolók
[/caption]

Az afrikaiak gyenge játékkal, kevés kapura lövéssel keserítették el szurkolóikat, míg Japán egy védelmi hibát kihasználva megszerezte a vezetést, és hősiesen védekezve nyerte meg a találkozót. Az ázsiai együttesnek ez volt az első külföldi világbajnoki összecsapáson elért győzelme. A japánok gólját a 24. születésnapját vasárnap ünnepelt Honda Kejszuke szerezte a 39. percben.

Japán-Kamerun 1-0 (1-0)

Bloemfontein, Mangaung Stadion, 40 ezer néző
V.: Olegario  Benquerenca (portugál)
G.: Honda (39.)
Sárga lap: Abe (91.), illetve Nkoulou (72.)
Japán: Kavasima - Komano, Nakazava, Tulio, Nagatomo - Abe - Endo, Haszebe  (Inamoto, 88.), Honda, Matszuji (Okazaki, 69.) - Okubo (Jano, 82.)
Kamerun: Souleymanou - Assou-Ekotto, Bassong, Nkoulou, Mbia - Matip (Emana,  63.), Makoun (Geremi, 75.), Enoh - Eto,o , Webo, Choupo-Moting

39. perc: Matszuji jobb oldali beadásánál két kameruni védő is  aláfutott a labdának, így az ötös sarkánál érkező Honda zavartalanul  kezelhette le a játékszert, majd három méterről Souleymanou mellett  a kapu közepébe lőtt (1-0)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!