Hírek

2010.06.14. 22:41

Döntetlennel kezdett a címvédő olasz csapat

A címvédő olasz válogatott 1-1-es döntetlent játszott a paraguayi csapattal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság F-csoportjának hétfői nyitómérkőzésén.

bama

A hideg időben, szakadó esőben - amely helyenként jéggel párosult - a hat világbajnokkal (Buffon, Cannavaro, Zambrotta, De Rossi, Iaquinta, Gilardino) olaszok kezdtek jobban, a címvédő a mezőnyben többet birtokolta a labdát, ennek ellenére egy pontrúgást követően a paraguayiak szereztek vezetést.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Egy igazi szurkoló
[/caption]

Az olaszok gondjait növelte, hogy a második félidőre már nem jött ki a megsérült Buffon kapus, akinek helyét Marchetti foglalta el. A folytatásban sem volt túl sok ötlet az európaiak játékában, ugyanakkor egy szöglet - és Villar kapus hatalmas bakija - meghozta számukra a várva várt egyenlítést.

A hajrában is inkább az olaszok voltak fölényben, de újabb gól már nem született. Olaszország negyedik alkalommal játszotta vb-nyitányát dél-amerikai riválissal szemben: 1966-ban 2-0-ra nyert, majd 1998-ban 2-2-es döntetlent játszott a chileiekkel, 2002-ben pedig 2-0-ra győzött az ecuadoriak ellen.

Eredmény

F-csoport, 1. forduló

Olaszország-Paraguay 1-1 (0-1)
Fokváros, Zöld Pont Stadion, 62.689 néző

Olaszország (4-3-3): Buffon (Marchetti, szünetben)- Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito- De Rossi, Marchisio (Camoranesi, 59.), Montolivo- Pepe, Gilardino (Di Natale, 71.), Iaquinta

Paraguay (4-1-3-2): Villar-Bonet, Alcaraz, Da Silva, M. Rodriguez- Caceres- Vera, Riveros, Torres (Santana, 60.)- Valdez (Santa Cruz, 68.), Barrios (Cardozo, 76.)
Gólszerzők: De Rossi (63.), illetve Alcaraz (39.)

Marcello Lippi szövetségi kapitánynak gondot okozhat a jövőben, hogy a hétfői találkozó szünetében sérülés miatt le kellett cserélni Gianluigi Buffont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!