Hírek

2010.06.21. 18:17

Chilei győzelem, svájci rekord

A chilei válogatott 1-0-ra legyőzte a svájci csapatot a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság H csoportjának hétfői, 2. fordulójában.

forrás: MTI

Ottmar Hitzfeld alakulata a 75. percben kapott góllal veszítette el a találkozót, ezzel pedig új rekordot állított fel a  tornák történetében, mivel összesen 559 percen át nem rezdült meg a  hálója. A százszázalékos chileiek győzelmükkel közel kerültek a  továbbjutáshoz.


    
Eredmény:
    
H csoport, 2. forduló:

Chile-Svájc 1-0 (0-0)

Nelson Mandela Bay Stadion, 34 872 néző, v.: al-Gamdi (szaúdi)
gólszerző: M. Gonzalez (75.)
kiállítva: Behrami (31.)
sárga lap: H. Suazo (2.), Carmona (22.), Ponce (25.), M.  Fernandez (60.), Medel (61.), Valdivia (92.) illetve Nkufo (18.),  Barnetta (48.), Inler (60.)

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Chilei győzelem
[/caption]
    
Chile: Bravo - Isla, Medel, Ponce, Vidal (M. Gonzalez, a szünetben) -  Carmona, Jara, M. Fernandez (Paredes, 65.) - H. Suazo (Valdivia, a  szünetben), Beausejour, Sanchez
    
Svájc: Benaglio - Lichtsteiner, Grichting, Von Bergen, Ziegler - Behrami,  Inler, Huggel, G. Fernandes (Bunjaku, 77.) - Frei (Barnetta, 42.),  Nkufo (Derdiyok, 68.)

I. félidő:
31. perc: Behrami fedezte a labdát, de közben a kezével arcon találta az egyik chileit, a játékvezető pedig ezért kiállította.
    
II. félidő:
75. perc: Paredes lépett ki a jobb oldalon, a kifutó svájci  kapus mellett elvitte a labdát, kiszorított helyzetből okosan a hosszú oldalra ívelt, ahol M. Gonzalez érkezett, a földre fejelte labdát, ami a kapuba pattant (1-0).
    
A spanyolok elleni első találkozóhoz hasonlóan a svájciak  ezúttal is a biztos védekezésre helyezték a hangsúlyt, ám Behrami nehéz helyzetbe hozta csapatát, miután már a 31. percben piros lapot kapott.
    
A fordulást követően egyre nőtt a chilei mezőnyfölény, amely a  75. percben Mark Gonzalez révén góllá érett. A svájciak a 90.  percben még egyenlíthettek volna, de Von Bergen hatalmas helyzetben mellé lőtt.

forrás: MTI Chilei győzelem -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!