Hírek

2010.06.13. 18:29

A szerb kapitány vezette ghánaiak legyőzték a szerbeket

A szerb Milovan Rajevac vezette ghánai válogatott 1-0-ra győzött a szerb csapat ellen.

bama (Forrás: MTI)

A ghánai válogatott 1-0-ra győzött a szerb csapat ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén. Az előző világbajnokságon nyolcaddöntős afrikai alakulat győztes gólját az az Asamoah Gyan lőtte büntetőből, aki négy évvel korábban is együttese első találatát szerezte. A szerbek Aleksandar Lukovic kiállítása miatt az utolsó negyedórában emberhátrányban játszottak. D csoport, 1. forduló: Ghána-Szerbia 1-0, Pretoria, Loftus Versfeld Stadion, 38.833 ezer néző, gólszerző: Gyan (84., 11-esből).

A várakozásoknak megfelelően hatalmas iramban játszottak a csapatok, ám ez a helyzetekben nem mutatkozott meg az első félidőben. A folytatásban a biztonságos védekezését egyik fél sem akarta feladni, a gólhoz a ghánaiak álltak közelebb, Gyan kapufára fejelt labdája révén.

Az utolsó negyedórára Lukovic kiállítása miatt emberelőnybe kerültek a ghánaiak. Érdekes módon ettől a szerbek feljavultak, ám a csereként beálló Kuzmanovic gyermeteg hibája, valamint Gyan értékesített büntetője a ghánaiak végső sikerét hozta.

D-csoport, 1. forduló

Ghána-Szerbia 1-0 (0-0)
Pretoria, Loftus Versfeld Stadion, 38.833 ezer néző
V.: Baldassi  (argentin)
Gólszerző: Gyan (84., 11-esből)
Kiállítva: Lukovic (74.)
Sárga lap: Vorsah (26.), Tagoe (89.), illetve Zigic (19.),  Lukovic (54., 74.), Kuzmanovic (83.)
Ghána: Kingson - Pantsil, Mensah, Vorsah, Sarpei - Annan, Asamoah (Appiah,  73.), Ayew, K-P. Boateng (Addy, 91.) - Gyan (Owosu Abeyie, 93.),  Tagoe
Szerbia: Stojkovic - Ivanovic, Vidic, Lukovic, Kolarov - Krasic, Stankovic,  Milijas (Kuzmanovic, 62), Jovanovic (Subotic, 76.) - Zigic (Lazovic,  69.), Pantelic

74. perc: Lukovic lerántotta Gyant, amiért megkapta második  sárga lapját, így a játékvezető kiállította.
83. perc: egy bal oldali beadást követően Kuzmanovic kézzel  ütött a labdába a 16-oson belül, a büntetőt Gyan a kapu jobb  oldalába rúgta (1-0).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!