Hírek

2010.06.18. 18:08

A kapitány fia pontot mentett az amerikaiaknak

Az amerikai válogatott kétgólos hátrányt ledolgozva 2-2-es döntetlent játszott a szlovén csapattal.

bama (Forrás: MTI)

A szlovének az első félidőben Birsa távoli lövésével szereztek vezetést, majd a 42. percben Ljubijankic egy kontra végén növelte az előnyt. A fordulást követően Donovan egy hatalmas góllal szépített, majd a 82. percben egy lefejelt labdát a szövetségi kapitány fia, Michael Bradley bombázott a hálóba.

Az már az első percekben látszódott, hogy a szlovén csapat teljesen más felfogásban futballozik, mint amelyik az első körben szenvedve egy potyagóllal győzte le az algériaiakat. Az európaiak jól tartották a labdát, és előbb Birsa távoli lövésével vezetést szereztek, majd a félidő vége előtt egy kontra végén Ljubijankic találatával növelték előnyüket.

A fordulást követően Donovan hamar betalált, ezzel nyílttá tette a mérkőzést. Az amerikaiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, ez pedig a 82. percben a szövetségi kapitány fia, Michael Bradley révén sikerült.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Amerikai öröm
[/caption]

A szlovének ezzel óriási lehetőséget szalasztottak el, ugyanis győzelem esetén elsőként bebiztosították volna helyüket a legjobb 16 között.

Egyesült Államok-Szlovénia 2-2 (0-2)
Johannesburg, Ellis Park Stadion, 41.573 néző.
Gólszerzők: Donovan (48.), Bradley (82.), illetve Birsa (13.), Ljubijankic (42.)
Sárga lap: Findley (40.), illetve Cesar (35.), Suler (69.), Krim (72.), Jokic (75.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!