Kultúra

2009.03.18. 11:27

Fesztiválhelyszínné alakul a Bőrgyár

Címkék#PEN#Pécs

Gőzerővel zajlik a készülődés az április végi fesztiválra, a PEN szervezői felmérték a terepet a Pécsi Bőrgyárban. A helyszínbejáráson videóztunk, és megszereztük az alakuló térképet.

bama.hu

A bejáráson Szabó Gábor főszervező vezette körbe kollégáinkat, elmagyarázva, hogy mi hol kap helyet a fesztiválon. A szervezőktől a formálódó térképet is megszereztük - ezt a képgalériában is elhelyeztük, ott lehet böngészni.

 

Pécsi Egyetemi Napok Pécs szívében
A Bőrgyár megközelítése pofonegyszerű, hiszen Pécs földrajzi középpontjában, a Siklósi út 22. szám alatt található. A tömegközlekedés kézenfekvő választás lesz: a Siklósi úton rengeteg helyi járat halad el, ezek közül sok házhoz/gyárhoz is viszi az embert. A szervezők javasolják többek között a 7-es, 107-es és 50-es buszokat, és természetesen lesznek PEN-különjáratok is.

A terület gyalogosan is könnyen megközelíthető, hiszen az Árkádtól mintegy 10, a Távolsági Buszpályaudvartól vagy a Vasútállomástól 5 perc sétára található, de a Kertváros felől érkezők is könnyebben eljuthatnak ide, mint a Zsolnayba. 

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A bőrgyár bejárata (fotó: Borbás Mátyás)
[/caption]Tágasabb helyszín, több program
A könnyű megközelíthetőség mellett a Bőrgyár sokkal tágasabb is, mint a Zsolnay. A terület lehetőséget nyújt arra, hogy még több helyszínen még több programot kapjanak a fesztiválozók: idén már három színpadon szól a zene, külön helyszínt kapnak a színházi programok - amelyek majdhogynem már magukban is egy komplett fesztivált jelentenek - és visszatérnek a tavalyi év nagy sikerű kiegészítő programjai is.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A helyszín - a térkép alján a Siklósi út és a bejáratok
[/caption]

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!