Gazdaság

2009.01.16. 16:42

Drasztikus leépítés: ezer munkást elküld az Elcoteq

Csoportos létszámcsökkentés indult az Elcoteqnél – tudtuk meg dr. Krippl Zoltántól, a cég kommunikációs ügyekért felelős igazgatójától.

K. E.

Azért fordultunk információért a kérdésben a legnagyobb baranyai ipari foglalkoztatóhoz, mert a közelmúltban több olvasó kereste meg a bama.hu szerkesztőségét levélben egy tervezett tömeges létszámleépítés hírével.

Érdeklődésünkre dr. Krippl Zoltán elmondta, hogy a cég saját alkalmazottai közül valóban megválik mintegy 250 dolgozótól. Ahogy annak idején erről lapunkban is beszámoltunk, ennek ütemezését a társaság előre bejelentette a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ pécsi kirendeltségén.

A kommunikációs igazgató ugyanakkor elmondta, hogy a cég a versenyképesség megőrzése érdekében már a pécsi gyár működésének kezdete óta folyamatosan a megrendelés-állományához, a termelés ciklikusságához igazítja az aktuális foglalkoztatotti létszámát. Több évre visszamenőleg ez 4500 és 7000 fő között mozgott. Nincs ez másként idén sem. Jelenleg 5400-an dolgoznak a társaság három pécsi gyárában, ez a létszám mozoghat az éppen időszerű megrendelés-állomány tükrében. Az első negyedévben a cég várhatóan 900 fővel csökkenti a kölcsönzött munkaerő-állományát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!