Postabontás

2024.05.10. 19:37

Összezsúfolva, állva kell utazni a vonaton?! - bosszankodik olvasónk

Wald Kata

Fotó: Ricardo de O. Lemos

Május 2-án reggel a Villányból Pécs irányába tartó  06.22-kor induló személyvonaton  - az elmúlt egy hétben már másodszor - csak egy BZ motorkocsi közlekedett, amely már Villány állomáson megtelt. A további megállókban már csak állóhely jutott a felszállóknak, és zsúfoltság, rossz levegő, zúgolódó utasok. A kb. ötven fő kényelmes utazására alkalmas kocsiban nagyjából százan, de lehet, hogy többen zsúfolódtunk össze. 

Voltak olyanok is, akik nem fértek fel a vonatra. Azt már megszoktuk, hogy sokszor késnek,  meghibásodnak, leállnak a kocsik, vagy nem működik a légkondicionáló, az ablak az ajtó... semmilyen fejlesztést nem tapasztalunk. Ezek a BZ kocsik tudomásom szerint 20-30 éve vannak szolgálatban - pont úgy is néznek ki, de legalább járnak.... Nem várunk el túl sokat, de a minimális szolgáltatáshoz, kulturált utazáshoz jogunk van, úgy gondolom. 

Egy utas 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!