Kosárlabda

2024.05.03. 13:01

Szombat este lezárhatják idényüket a pécsi lányok

Móga Richárd

Forrás: NKA Universitas Pécs

Fotó: Viktor REBAY

Könnyen lehet, hogy a 2023/24-es szezonban utoljára lép parkettre tétmérkőzésen az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, ugyanis amennyiben sikerülne nyerni szombaton este 18 órától a Vasas Akadémia ellen, úgy ötödikként végezne a baranyai együttes.

A párharc első mérkőzésével – amit kedden este rendeztek a Rátgéber Kosárlabda Akadémián (68–61) – nem lehetett maradéktalanul elégedett Jovan Gorec. A trénernek tetszett a csapat elszántsága, azonban bízik abban, hogy idegenben majd eredményesebb lesz a brigád a mezőnyből, mert ez legutóbb komoly gondot jelentett.

Mindenesetre a Vasas Akadémia nem adta könnyen magát, így nagyon kiélezett, kemény csatára kell számítani a Pasaréti Sportcentrumban. Pláne úgy, hogy vélhetően teltház előtt bizonyíthat majd mindkét fél, ami aztán nagy löketet adhat a házigazdának. Igaz, legutóbb 2021 áprilisában nyert a pécsi klub hazai környezetben (70–63). Na de azóta már sok víz lefolyt a Dunán.

Abban az esetben, ha hazai győzelem születne, akkor a párharc harmadik, egyben utolsó mérkőzését május 7-én, kedden rendezik meg a Rátgéber Kosárlabda Akadémián 18 órától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában