Befejezte Fegyverneky Zsófia

2024.05.09. 09:30

Millió élményt köszönhetünk neki - galéria

Nézzük előbb tárgyilagosan: befejezi pályafutását a magyar kosárlabda egyik ikonikus alakja, Fegyverneky Zsófia. Profi karrierjét Pécsen kezdte, 2011-ben igazolt a soproni klubhoz, amelynek 12 szezonon át volt tagja.

Fülöp Zoltán

Európa csúcsán a Sopron Basket címmel volt egy beszélgetés Fegyverneki Zsófia csapatkapitánnyal, Dr. Fűrész Diána a PTE KTK oktatójával, volt kosárlabdázóval és Gáspár Dávid vezetőedzővel

Fotó: Löffler Péter

A 39 éves kosaras a visszavonulás okairól is beszélt: „A sportolók lelkét csak azok értik, akik ebben benne vannak. Én a mai napig szeretem ezt csinálni. Nem úgy hagyom abba, hogy végre megszűnik sok dolog, ami miatt ezt nem szeretem csinálni. Nagyon szerencsés vagyok, abban az időszakban lettem felnőtt, amikor a Sopron-Pécs tengely dominálta a magyar bajnokságot. Mindkét klubban tudtam időt eltölteni akkor, amikor az adott klub a csúcsán volt.”

És akkor most nem tárgyilagosan: hiányozni fog. Ő volt az a kosaras, akinek még akkor is szurkoltunk, amikor a riválishoz, a Sopronhoz szerződött. Mert ő a mi gyerekünk. A szemünk előtt nőtt fel. A legjobbaktól tanult, a legjobb lett. És közben soha nem felejtette el, hogy honnan indult. Találkoztunk vele úgy, hogy csak néző volt, talán sérülés, talán eltiltás miatt nem játszott. Álldogált a pálya szélén, köszönt annak a rengeteg embernek, aki ráköszönt, mindenkire mosolygott, mindenivel beszélgetett. 

Ő a mi Zsófink ugyanis. A bajnoki címeinél is, az Euroliga-győzelemnél is, a válogatottban is. A mi Zsófink, akinek millió élményt köszönhetünk. És amiért örökké hálásak leszünk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában