Kosárlabda

2024.05.10. 09:20

Be kell vinnie a Panthersnek az utolsó ütést a fővárosban

Bajnok lehet már pénteken este a fővárosban a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, ha le tudja győzni az Újbuda MAFC-ot az NB I. B. Piros-csoport 4. döntő mérkőzésén pénteken 19 órás kezdéssel.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Fel tudott állni a padlóról a PVSK-Veolia a fővárosi kiütést követően, de a Lauber Dezső Sportcsarnokban aratott győzelem után most vissza kell térnie arra a helyszínre, a Gabányi László Sportcsarnokba, amely talán csak rémálmaiban szerepel. Nem csak, hogy ott szenvedte el az ötvenegy-pontos vereséget, de ott ebben az idényben még nem nyert. 

A Vasút számára viszont egyre égetőbb lenne, hogy mihamarabb lezárja a döntőket, mert Hortin már kedden is látszott, hogy komoly fájdalmak mellett vállalta a játékot, de Bíró Olivér is jóval limitáltabb szerepkörben tudja csak segíteni az együttest, mint korábban. A sérülések és a fáradtság persze nem csak a pécsieket sújtják, de érezhetően a MAFC-nak kedvez minél tovább tart a párharc.

Persze az még mindig a Pécs mellett szól, hogy ha az Újbuda pénteken ki is tud harcolni egy ötödik mérkőzést, akkor vasárnap a Vasút kemencéjét ismét saját szurkolóinak hangorkánja fűti majd.

A negyedik mérkőzésen sok múlik majd azon, hogy a PVSK veteránjai hogyan szállnak majd be a meccsbe, illetve mennyire tudják megőrizni hidegvérüket az agresszívan játszó ellenféllel szemben, mert az eladott labdák számát limitálni kell a sikerhez, főleg a végjátékban. Ráadásul Halászék felelőssége lesz az is, hogy példát mutassanak a fiatalabbaknak, hogy őket se vigye el a hév egy ilyen forró hangulatú mérkőzésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában