Labdarúgás

2024.04.28. 19:09

Nyomott a PMFC, de nem sikerült minden pontot megtartania (galéria)

Ilyen nincs! Ki tudta védekezni a labdarúgó NB II. 30. fordulójának végét a Szombathely a PMFC ellen, így csak egy pont jutott a pécsieknek, ami nem volt elég, hogy megőrizzék pozíciójukat.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Két olyan csapat ütközött meg a Mecsekalján, amelyeknek kiemelten fontos volt a pontok megszerzése, ennek ellenére sokáig nem forogtak veszélybe a kapuk. Az utolsó passzok nem ültek egyik oldalon sem. Ezzel a tendenciával a PMFC szakított egy villámgyors támadással. Helesfay a 18. percben a saját ötösén belülről indított a bal szélen beinduló Majnovicsot, aki a hosszún érkező Harsányi elé tálalt. A támadó húzott egyet befelé a labdán, majd ballal a bal alsóba lőtt 7-8 méterről.

PMFC
A PMFC Harsányi hatodik góljával szerzett vezetést
Fotó: Löffler Péter

Nem tartott ki viszont a Pécs előnye a szünetig. Az első félidő második felében megtalálta ritmusát a Szombathely is, s ez a 41. percben érett góllá. Egy jobb oldali beadásba lépett bele reflexből Hadaró, így viszont nem tudta fogni a labdát Helesfay, ami Katona István elé pattant. A csatár habozás nélkül a léc alá bombázott 6-7 méterről.

A fordulást követően tovább próbálkozott mindkét együttes, talán a Pécsnek volt több lehetősége, de Pálfi Donát és védői kiválóan őrizték az állást. Bolla a gólvonalon is blokkolt. Így viszont maradt a mérkőzés végére a pontosztozkodás, amivel a PMFC visszacsúszott a kiesőzónába.

PMFC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–1 (1–1)

Labdarúgó NB II., 30. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 500 néző. Vezette: Jakab Árpád (Baghy Csaba, Kiss Balázs)
PMFC: Helesfay – Szekszárdi, Pejovics, Hadaró – Harsányi, Krausz, Terbe (Szeles, a szünetben), Hudák (Bachesz, 62.), Majnovics – Tóth-Gábor, Rácz Balázs (Szabó Máté, 62.). Vezetőedző: Mátyus János.
Szombathely: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Ene, Bolla – Szakály, Jancsó (Vanja, 81.) – Horváth R. (Predrag, 89.), Rácz Barnabás (Beronja, 89.), Mohos (Csernik, 65.) – Katona (Pintér F., 81.). Vezetőedző: Aleksandar Jovic.
Gólszerző: Harsányi (19.), ill. Katona I. (41.).

Megnyerte a PMFC NB II.-es női labdarúgócsapata a Dunántúli Napló és a Bama.hu szavazását, amely során a szurkolók 2023 legjobb női sportegyüttesére voksolhattak. Az újonc pécsi gárda veretlenül vezeti a női másodosztályt, s 20-án egy nagyon emlékezetes meccsen 42–0-ra nyert idegenben. Most a PMFC–Szombathelyi Haladás férfi bajnoki mérkőzés félidejében vette át az együttes az Év női sportcsapata díjat Fülöp Zoltán főszerkesztőtől.

Az év női sportcsapata a PMFC
Fotó: Löffler Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában