Kosárlabda

2023.12.07. 20:30

Fölényes sikerre vágynak idei utolsó idegenbeli bajnokijukon a pécsi lányok

Idei utolsó idegenbeli bajnokijára készül az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, így előbb még a Szigetszentmiklós otthonában kellene érvényesíteni a papírformát pénteken 18 órától, de utána folytatódik a sűrű időszak, hiába készülnek már legtöbben az ünnepekre.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Öt nap telt el az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának legutóbbi tétmeccse óta, de mégis azt lehet mondani, hogy ilyen „sokat” legutóbb még november elején pihenhetett Jovan Gorec együttese, szóval az elmúlt heteket tekintve ez a pár nap felért egy kisebb nyaralással. Persze a pécsi lányok nem lógathatták a lábukat, ugyanis péntek este következik egy papíron ugyan könnyűnek ígérkező bajnoki, de már megszokhattuk, hogy ezek az ütközetek igencsak kellemetlenek tudnak lenni. Pláne idegenben, egy két és fél órás utazást követően. 

Igaz, a házigazda az idei idényben hat párharcából mindössze egyet nyert meg, azt is a sereghajtó Cegléd ellen (70–53) hazai terepen. Ezzel szemben a baranyai klub neve mellett négy sikeres és három sikertelen bajnoki áll. Na meg sikerült továbbjutni az Európa Kupában, így már csak ezért is érdemes lenne rövidre zárni az ütközetet, ugyanis igencsak sűrű decemberi hónap következik.

Kiss Angelika, az NKA Universitas Pécs kiválósága: – Úgy gondolom, hogy jó állapotban vagyunk, hétvégén a Vasas ellen játszottunk hazai környezetben, és szerencsére sikerült már az első pillanattól kezdve dominálunk és egy nagyobb fölényt kialakítanunk. Ebből kifolyólag a pozitív dolgokat visszük magunkkal Szigetszentmiklósra is, és szeretnénk ott is dominálva egy jó mérkőzést játszani. Egyáltalán nem becsüljük le az ellenfeleinket. A Szigetszentmiklós egy remek csapat, kiváló légiósokkal. Egy jó találkozóra számítok, ahol mi mindent megfogunk tenni annak érdekében, hogy egy magabiztos győzelemmel térjünk haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában