"Szakértők"

2024.04.13. 12:00

Káosz a Táncsicson, még a járdát sem kímélik

Miközben a közterület-felügyelet a sajtóhírek szerint bőszen nekiállt ellenőrizni a Péterffyék által fizetésre kényszerített pécsi autósokat az új korlátozott várakozási övezetekben, addig egy gócpontot nem tudtak megszüntetni Kertvárosban. A baloldali „szakértői" városvezetés már több mint négy esztendeje regnál.

Bóka Máté Ciprián

Káosz uralkodik Pécs városában

Fotó: Laufer László

A Pécsi Közterület-felügyelet működésével kapcsolatban már a baloldali önkormányzat saját belső ellenőrzése is annyi szabálytalanságot talált és akkora káosz volt, hogy a problémákat 18 oldalon sorolták fel a szakemberek egy revizori jelentésben tavaly. Ráadásul mindez nem volt előzmények nélküli, hiszen már 2022-ben minden önkormányzati képviselőkhöz eljutott az a levél, amit egy, a Pécsi Közterület-felügyeletet belülről alaposan ismerő munkatárs írt. Ebben Péterffy Attila pécsi polgármester által a cég élére kinevezett Schranz Richárd tevékenységét, a felügyeletnél zajló súlyos problémákat foglalta össze.

káosz, táncsics, pécs
Káosz uralkodik Pécs városában
Fotó: Laufer László

Káosz: nem reagálnak

A baloldali önkormányzat szervezete a korábbi, Schranz előtti időszakkal ellentétben egyetlen sajtómegkeresésünkre sem reagál, még a nyilvánosság tájékoztatását is megtagadják, miközben az egyik felügyelőt úgy küldték be a városházára Péterffyék cégétől az egyik közgyűlés idején, hogy annak oldalán egy kényszerítőeszköz, gumibot volt, pontos szakszerű megnevezése szerint tonfa

A napokban vége lett annak a türelmi időnek, amit az azok az autósok kaptak, akik az újonnan kialakított önkormányzati korlátozott várakozási övezeteket használták vagy engedély, vagy tekerős óra nélkül. Ehhez képest Kertvárosban egy egyszerű, problémás gócpontot nem tudtak megszüntetni. A Táncsics Mihály utcában ugyanis a boltok előtt, a járdán, a zöldterületet sem kímélve parkolnak az utcán az autók, amivel gyakorlatilag a gyalogosok közlekedése válik lehetetlenné. A probléma pedig annyira nem új keletű, hogy évekkel ezelőtt már idős asszonynál szakadt el a cérna, aki nyolc autót karcolt össze a felháborodásában. A bűncselekmény elkövetőjét felelősségre vonta a rendőrség, az autókat a kulcscsomójával sértette meg, de vallomása szerint nagyon megbánta, amit tett. Ellene rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja indult eljárás. 

Információink szerint az utóbbi hónapokban még rosszabb lett a helyzet, egy itt lakó kövekkel próbálta megvédeni a háza előtti zöldterületet, tehát most oda nem tudnak állni. Egyébként a közeli épületben két háziorvosi, illetve egy gyermekorvosi körzet praxisa üzemel, amiket így elég nehéz megközelíteni a járdán esetleg kerekesszékkel vagy babakocsival.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!