Szaknapot szerveztek

2024.04.21. 13:40

A mesterséges intelligencia volt a középpontban

A mesterséges intelligencia oktatásával, kutatásával, fejlesztésével és alkalmazásával kapcsolatos kérdéseket járta körbe a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar, Matematikai és Informatikai Intézet által rendezett Mesterséges Intelligencia Szaknapon.

Bama.hu

A kar honlapján olvasható írás szerint a rendezvényen oktatók és kutatók mellett a témakörben érdekelt szervezetek és vállalatok szakértői is tartottak előadásokat. A konferencia egyik célja az volt, hogy esettanulmány-jelleggel, elméleti és gyakorlati megközelítéssel mutassák be a mesterséges intelligencia kutatásának, felhasználásának jelentőségét, illetve lehetőségeit. 

A rendezvény jó alkalomnak bizonyult arra, hogy a PTE oktatói és kutatói szakmai diskurzust folytathassanak az MI kutatásával, fejlesztésével foglalkozó szervezetek képviselőivel, valamint hogy megalapozhassák jövőbeni közös képzési és kutatási együttműködéseiket. 

Az előadások olyan fontos kérdésekre is keresték választ, miképpen lehet megfelelően integrálni a különböző MI technológiákat az oktatásba, illetve az akadémiai kutatásba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!