Jól befűtenek

2024.04.30. 07:40

Front nem lesz, de melegünk annál inkább

Nem tréfál az időjárás, alaposan befűt nekünk a napokban. Ha a hőmérséklet még nem is éri el a kánikulát, a hőérzet már ahhoz közelít.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: MVolodymyr

Kedden napos időben lesz részünk, csak néhol jelenhetnek meg kósza felhők az égen. Esni sehol sem fog. Élénk, a Dunántúlon és helyenként délen erős lesz a délkeleti, keleti szél. Hajnalban 5 és 14, délután 23 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán, azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg, de csak a délután második felében, valamint este fordulhat elő délnyugaton egy-egy zápor, esetleg zivatar. Sokfelé lesz élénk, erős a keleti-délkeleti szél. Délutánra 22 és 27 fok közé melegszik a levegő.

 

Orvosmeteorológia

Kedden sem lesz front felettünk, de az évszakhoz képest melegebb idő miatt a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében fejfájás, migrén, dekoncentráltság, tompaság, bágyadtság, vérnyomás-ingadozás, szédülés és keringési panaszok továbbra is jelentkezhetnek.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

A nagy napi hőingás megterhelő lehet, emiatt az idősek, a szívbetegek, valamint a keringési rendszer betegségeivel élők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést! A napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, valamint feltölthetjük szervezetünk D-vitamin készletét is.

Viszont az UV-sugárzás a déli, kora délutáni órákban már eléri az erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!