Időjárás

2024.01.21. 08:20

A csípős éjszaka után vasárnap is a napsütésé lesz a főszerep

Vasárnap továbbra is napos, csapadékmentes idő vár ránk, legközelebb hétfőről keddre virradóan érkezhet frontrendszer. Addig maradnak a kemény fagyok, de jövő héten a feltámadó széllel enyhébb léghullámok érkeznek fölénk – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Bama.hu

Fotó: Cavan Images

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Vasárnap

A szikrázó napsütést csak délutántól zavarják fátyolfelhők. Nem lesz csapadék. Gyenge lesz a légmozgás. Reggel -15 és -5, délután +1 és +6 fok között alakul.

Hétfő

A kezdeti napsütés után megnövekszik a felhőzet, és estétől északnyugat felől vegyes halmazállapotú csapadék alakul ki. Reggel -6, délután +4 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd

A reggelig előforduló vegyes csapadék után csökken a felhőzet, felhőátvonulások lesznek egy-egy záporral. Az ÉNy-i szél megerősödik. 6 és 11 fok közé enyhül a levegő.

Szerda

Borongós időre van kilátás szórványosan záporesőkkel. Az ÉNy-i szél többfelé viharossá fokozódik. +9, +11 fok körüli enyhe idő valószínű.

Orvosmeteorológia 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!