Időjárás

2024.04.20. 07:40

Hűvös és felhős időnk lesz a hétvégén

Egy gyengülő front, majd egy ciklon okoz az ország nagyobb részén felhős időt, de azért szinte mindenütt lesznek napos periódusok is a hétvége folyamán. A hűvös idő velünk marad – olvasható a met.hu-n.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: New Africa

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Szombat 

Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő zápor. Élénk marad az északnyugati szél. 14 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap 

Dél felől beborul az ég, és egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. Többfelé lesz erős az északi, északkeleti szél. Mindössze 9-15 fok valószínű délután.
Szöveges előrejelzés

Hétfő

Az erősen felhős, vagy borult égből többfelé várható eső, zápor. A hegyekben havas eső, akár hó is eshet. 5 és 14 fok közé esik vissza a hőmérséklet. Átmenetileg gyengül a légmozgás.

Orvosmeteorológia 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!